Pui cu lamaie, usturoi si busuioc

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu lamaie, usturoi si busuioc
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g piept de pui taiat cubulete 3 linguri de ulei de arahide (sau de porumb) 1 ceapa tocata 2 capatani de usturoi tocat 1/2 lingurita de ghimbir prospat tocat marunt 2 limete (coaja rasa si sucul) 2 linguri de sos de peste 2 tulpini mici de lemongrass, taiata bucati de 5 cm lungime 4 linguri frunze proaspete de busuioc 1 varf de cutit de ghimbir macinat (pudra) 1 ardei iute rosu, tocat piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se incinge un wok si se adauga uleiul. Cand uleiul este incins, se caleste ceapa 3-4 minute, pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute; se gateste alte 2 minute, amestecand continuu.
Se adauga carnea si se prajeste 2 minute la foc iute, amestecand continuu. Se adauga sucul de limeta, sosul de peste, 1/2 cana apa, lemongrass, pudra de ghimbir si coaja de limeta. Se amesteca la foc iute pana ce da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 25 de minute, sau pana cand carnea este frageda.
Se potriveste gustul cu sos de peste si piper, se presara busuiocul tocat, se amesteca rapid si se serveste cu orez jasmine.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.