Pui cu migdale si legume

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu migdale si legume
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 albus de ou 1 lingura sos de soia 1 lingurita amidon de porumb 1 lingurita zahar 1/8 lingurita sare 1/8 lingurita piper alb 750 g piept de pui, fara os si piele, taiat in fasii 1/4 ceasca ulei de arahide sau vegetal 2 linguri ulei de arahide 2 morcovi taiati bucati 60 migdale, feliate 250 lastari de bambus, scursi 3 cepe verzi cu frunze, tocate mare (buc.de 25 mm) 1 ardei verde, tocate mare (buc.de 25 mm) 1 lingura de ulei de arahide sau vegetal 1 lingurita sos de soia 2-3 lingurite ghimbir, proaspat ras 2 lingurite vin alb frunze de ceapa verde (optional), pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 30 minute
Indicatii :

Se combina primele 6 ingrediente si se amesteca foarte bine.
Se adauga bucatile de pui se amesteca si se lasa la rece 15 minute.
Se incalzeste o tigaie wok se adauga 1/4 ceasca ulei si se prajesc bucatile de pui rapid (5 minute), pana devin maronii. Se scot cu o spumiera si se lasa la scurs pe servete de hartie.
In wok se pun 2 linguri de ulei si se incinge 30 secunde. Se adauga migdalele si se prajesc amestecand continuu 2 minute pana devin aurii. Se scurg pe prosoape de hartie.
Se adauga lastarii de bambus, ceapa verde si ardeiul in wok. Se prajesc si ele rapid 1-2 minute, amestecandu-le, pana devin crocante (se adauga ulei daca este cazul).
Se amesteca bine 1 lingura de ulei, 1 lingura sos de soia, ghimbirul si vinul.
Se pune amestecul in wok si se aduce la fierbere. Se pun bucatile de pui si migdalele, se prajeste rapid 30 de secunde pana se incing.
Se orneaza cu frunze de ceapa verde si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.