Pui cu naut si orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu naut si orez
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 50 g unt 8 ciocanele de pui (circa 1,2 kg in total) 1 ceapa tocata marunt 2 catei de usturoi feliati subtire 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 1 ardei gras rosu (200 g) curatat si taiat cubulete 200 g orez cu bob lung 2 linguri nuca de cocos deshidratata 1 1/4 cana lapte de cocos 1 lingura cimbru proaspat 400 g naut din cutie, scurs 1/2 lingurita fire de sofran 500 ml zeama de pui 1 lingura ceapa verde tocata 1 lamaie, taiata feliute
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : dominicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 55 minute
Indicatii :

Se topeste untul intr-o tigaie mare. Se adauga ciocanelele de pui si se prajesc 5 minute, pana sunt rumenite uniform.
Se adauga ceapa, usturoiul si ardeii; se calesc pana ce se inmoaie ceapa. Se adauga orezul; se caleste 2 minute, amestecand constant. Se adauga apoi miezul de nuca de cocos, laptele de nuca de cocos, cimbrul si nautul; se amesteca bine.
Se combina sofranul cu zeama de carne; se adauga jumatate din lichid in tigaie. Se da in cloco, se micsoreaza flacara si se fierbe incet, fara a acoperi tigaia, 20 de minute, pana ce orezul este facut, adaugand treptat restul de zeama de carne, pe masura ce lichidul este absorbit de orez. Daca ramaneti fara zeama de pasare, se adauga apa.
Se serveste mancarea ornata cu ceapa verde tocata si feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.