Pui cu orez (Khao mane kai)

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu orez (Khao mane kai)
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 3 cani de orez jasmine 1 pui de tara, 1,5 kg 2 linguri creveti uscati 1 ciuperca shiitake 2 linguri sos de peste piper 2 catei de usturoi pisati 2 ardei iuti tocati 200 g boabe de soia galbene 1 lamaie, sucul de la 3 cm bucata de ghimbir curatata si strivita putin ca sa lase gust si aroma 1 cm bucata de ghimbir pisat cateva fire de coriandru, pentru ornat sare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : laotiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune puiul intr-o oala, impreuna cu ciuperca shiitake, creveti uscati si ghimbir. Se adauga apa cat sa acopere toate ingredientele si se fierbe puiul 20 de minute. Se ia oala de pe foc si se lasa puiul in oala, sa se raceasca putin. Se scoate, se sareaza si se pipereaza. Lichidul se pastreaza pentru fierberea orezului.
Se portioneaza puiul si se pastreaza la cald.
Se spala bine orezul si se fierbe in lichidul in care a fiert puiul. La 1 cana de orez, este nevoie de una de lichid.
Se combina intr-un castron sosul de peste cu usturoi, ghimbir, ardei iuti, boabe de soia si suc de lamaie.
Se asaza orezul, intr-un strat de 1-2 cm pe o farfurie, deasupra se pun bucatile de pui, se presara frunze de coriandru si se stropeste cu sosul din castron.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.