Pui cu orez prajit cu oua

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu orez prajit cu oua
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 250 g orez jasmine 2 piepti de pui dezosati, circa 800 g in total, fara piele, taiati cubulete 400 ml lapte de cocos, din cutie 50 g smantana de cocos 2-3 radacini de coriandru, tocate coaja de la 1 limeta, taiata fasiute subtiri 1 ardei iute verde, curatat de seminte si tocat 4 frunze mari de busuioc thailandez 1 lingura de sos de peste 1 lingura de ulei de alune 3 oua, batute arpagic proaspat, rup bucati, pentru ornat fire de coriandru proaspat, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 0 minute
Indicatii :

Se fierbe orezul in apa clocotita, timp de 12-15 minute, se scurge bine si se raceste peste noapte.

Se pune carnea intr-o oala si se acopera cu lapte de cocos. Se adauga smantana de cocos, radacinile de coriandru, coaja de limeta si ardeiul iute. Se da totul in clocot si se fierbe incet, 8-10 minute, sau pana cand carnea este facuta. Se ia oala de pe foc. Se adauga busuiocul si sosul de peste si se amesteca.

Intre timp, se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry orezul 2-3 minute. Se toarna ouale peste el si se amesteca pana ce s-a gatit si a imbracat boabele de orez.

Se captusesc 4 forme mici de budinca cu film alimentar si se umplu cu orez, indesandu-l putin ca sa se muleza in forma. Se intorc formele cu grija, rasturnand orezul in farfuriile individuale. Se indeparteaza filmul alimentar. Se orneaza cu arpagic si fie de coriandru. Se serveste alaturi de pui si de sosul de lapte de cocos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.