Pui cu piper negru

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu piper negru
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Aceasta reteta este, de fapt, un stir-fry si poate fi preparata destul de rapid. Merge bine cu o garnitura de legume, in special mazare si porumb.
stelute
Ingrediente : 8 pulpe superioare de pui 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1 1/2 lingurita sare 1 1/2 lingurita piper negru macinat grosier 2/3 cana ulei 1 ardei gras verde, taiat fasiute 2/3 cana apa 3 linguri suc de lamaie 4 linguri unt 1 1/3 cana boabe de porumb decongelate 2 cani boabe de mazare decongelate 1/2 lingurita boia frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron ghimbirul cu usturoi, 1 lingurita sare si piper negru. Se adauga pulpele de pui si se amesteca in mixtura de mai sus. Se pun deoparte timp de 30 de minute.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare. Se adauga bucatile de pui si se prajesc la foc mediu 10 minute, pana se rumenesc uniform. Se micsoreaza flacara si se adauga ardeiul gras impreuna cu apa. Se fierb ingredientele 10 minute, apoi se adauga 2 linguri suc de lamaie si se amesteca.
Intre timp, se topeste untul intr-o tigaie mare. Se adauga boabele de porumb si de mazare si se prajesc la foc mic, amestecand ocazional, timp de 10 minute. Se adauga restul de sare si boiaua si se amesteca; se prajesc alte 5 minute.
Se stropesc vegetalele cu sucul de lamaie ramas si se orneaza cu coriandru tocat.
Se transfera pulpele de pui si ardeiul gras pe farfurii individuale si se servesc cu garnitura de porumb si mazare.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.