
Se spala puiul si se asezoneaza cu sare si piper. Se topeste untul la foc mediu, apoi se adauga bucatile de pui si se soteaza 3-4 minute. Se adauga rosiile, ardeii iuti, supa de pui si frunzele de dafin. Se da in clocot, se acopera, se micsoreaza flacara si se fierbe inabusit pana ce puiul este facut iar sosul a scazut considerabil (restul de sos se pastreaza).
Se gauresc vinetele cu o furculita si se asaza pe o tava. Se coc, la foc mediu, pe flacara aragazului, timp de 1/2 ora, intorcandu-le adesea, pana ce coaja este rumenita si arsa, iar vinetele sunt moi.
Dupa ce s-au copt, vinetele se despica pe lungime, in doua jumatati. Se scobeste miezul, se scurge zeama din el si se toaca (cu un cutit lat) sau zdrobeste (cu o furculita). Se transfera miezul intr-un castron, se adauga zeama de lamaie, se amesteca si se lasa deoparte.
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se prajeste la foc mic, amestecand constant, timp de 5 minute. Se adauga laptele fierbinte si se continua amestecarea 2-3 minute. Se adauga sare si piper.
Se amesteca vinetele cu mixtura de lapte pana se obtine o pasta omogena.
Se scot bucatile de pui, se aranjeaza pe parginile unui platou iar in centru se asaza piureul de vinete. Se orneaza cu frunze de menta si sosul pastrat anterior.