Pui cu prosciutto si sos de lamaie

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu prosciutto si sos de lamaie
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 piepti de pui, circa 700 g in total, taiati in jumatate 4 felii de prosciuto, citca 70 g in total 1 ardei gras rosu, circa 160 g, taiat fasiute subtiri faina 1 ou, batut 1 lingura de lapte 3/4 cana pesmet 1 lingurita de oregano proaspat, tocat marunt 1 lingurita de cimbru proaspat, tocat marunt 1 lingurita de paprika ulei pentru prajit 300 ml smantana 1/2 cana iaurt 1 lingura de coaja rasa de lamaie 2 linguri de arpagic (sau frunze de ceapa verde), tocat marunt
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : italiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se despica un buzunar in fiecare jumatate de piept. Se impinge in deschizatura o felie de prosciutto si o pate din ardeiul gras. Se amesteca oul batut cu lapte. Se amesteca pesmetul cu paprika si verdeturi tocate.
Se combina intr-o craticioara smantana, iaurtul si coaja de lamaie. Se amesteca pana ce mixtura se incinge, apoi se adauga arpagicul, se amesteca bine si se ia de pe foc. Se pastreaza sosul cald.
Se tavaleste puiul prin faina; se scutura excesul. Se inmoaie apoi carnea in mixtura de ou; se tavaleste in mixtura de pesmet.
Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se prajesc bucatile de carne pe ambele fete, pana ce sunt facute si se rumenesc usor. Se scurg pe prosoape de hartie. Se serveste puiul cu sos de lamaie cald, alaturi de o garnitura de legume, de exemplu morcovi tineri fierti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.