Pui cu rondele de ardei iute

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu rondele de ardei iute
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat cubulete 4 lingurite amidon 2 linguri sos de soia 1 albus de ou 3/4 lingurita sare 2 linguri vin de orez 2 linguri otet de orez 2 lingurite ulei de susan 3 cm bucata ghimbir tocata marunt 2 catei usturoi tocat marunt 5 ardei iuti rosii curatati de seminte, taiati rondele 1 cana ulei de arahide (sau de porumb) + 3 linguri
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 2 portii Durata : 1 ore 15 minute
Indicatii :

Se amesteca jumatate din amidon, 1 lingura sos de soia, albusul de ou si sarea intr-un castron. Se adauga puiul si se amesteca bine. Se lasa la marinat 1 ora.
Se prepara un sos amestecand intr-un castronel restul de amidon si de sos de soia. Vinul de orez, otetul de orez si uleiul de susan.
Se adauga uleiul intr-un wok incins. Se scoate puiul din marinata si se adauga in wok, amestecand continuu la foc iute, pana ce carnea se albeste. Se scoate apoi din wok si se scurge de ulei pe prosoape de hartie.
Se arunca uleiul din wok si se adauga 3 linguri de ulei proaspat. Se incinge puternic si se adauga ghimbirul si ardeiul iute; se soteaza 30 de secunde, amestecand continuu, apoi se adauga usturoiul. Se amesteca pe foc iute alte 30 de secunde si se adauga bucatelele de pui si se stir-fry pana ce este facut.
Se adauga sosul preparat anterior, se amesteca cateva secunde pana ce sosul se ingroasa si adera la bucatile de carne. Se ia de pe foc si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.