Pui cu sos de chipotle

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu sos de chipotle
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 6 ardei iuti chipotle, uscati 200 ml zeama de carne de pasare 3 cepe 6 piepti de pui dezosati, fara piele 45 ml ulei de floarea-soarelui sare piper negru macinat oregano proaspat, pentru ornat orez cu bob lung fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se pun ardeii iuti uscati intr-un castronel si se acopera cu apa fierbinte. Se lasa 30 de minute la inmuiat, pana se inmoaie. Se scurg, pastrandu-se lichidul in care au stat; se pune lichidul intr-un pahar gradat.
Se indeparteaza coditele ardeilor, apoi se despica pe lungime si se curata de seminte.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se toaca ardeii iuti si se pun intr-un blender. Se adauga zeama de carne peste lichidul in care au stat ardeii inmuiati, cat sa se obtina 400 ml. Se toarna mixtura de lichide in blender, peste ardei, si se proceseaza, la viteza maxima, pana se omogenizeaza.
Se curata cepele si se taie fideluta.
Se incinge ulei intr-o tigaie mare, se adauga ceapa si se caleste 5 minute la foc mic-mediu, pana se inmoaie, dar nu apuca sa se coloreze; se amesteca ocazional.
Cu o spumiera se transfera ceapa intr-o cratita indeajuns de mare cat sa contina pieptii de pui asezati unul langa altul, pe un singur strat. Se asezoneaza ceapa cu sare si piper.
Se aranjeaza pieptii de pui peste stratul de ceapa. Se asezoneaza si carnea cu sare si piper.
Se toarna peste carne piureul de ardei chipotle, astfel ca fiecare portiune de carne sa vina in contact cu el. Se pune cratita la cuptor si se gateste 45-60 de minute, pana ce puiul este facut in interior, dar ramane inca freged si umed. Se orneaza cu oregano proaspat sis eserveste cu orez cu bob lung fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.