Pui cu tride

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui cu tride
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceasta reteta este servita de sarbatoarea recoltei. Tride este un aluat asemanator cu yufka, similar la randul sau cu foile de placinta, doar ca tride este mai gros si cam de dimensiunea unei clatite.
stelute
Ingrediente : 1 pui intreg, circa 1,2 kg 120 ml ulei de masline 2 cepe feliate subtire 1/2 lingurita de firisoare de sofran 1 lingurita de pudra de sofran 1 lingurita de ras el-hanout (vezi reteta mai jos) 6 cani cu bulion de pasare (sau preparat din cubulete de concentrat) sare piper negru, macinat 500 g faina
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune faina intr-un castron mare. Se adauga sare, un pahar cu apa si 20 ml ulei. Se amesteca pana ce se obtine un aluat; se framanta si se modeleaza sub forma unei bile mari. Se imparte bila in mai multe bile mai mici.
Pe o suprafata de lucru unsa cu putin ulei, folosind varfurile degetelor, se intinde fiecare bila de aluat sub forma unei foi rotunde si cat mai subtiri posibil (daca se poate, atat de subtire incat sa fie transparenta). Se prajesc aceste foi ca si clatitele, intr-o tigaie. Se pun deoparte.
Se indeparteaza varfurile aripioarelor si labele puiului. Se taie carcasa in patru: 2 pulpe, pieptul si spatele.
Se pun bucatile de pui in 100 ml ulei fierbinte, intr-o cratita mare. Se adauga ceapa, sofran fire si pudra, sare, piper si ras el-hanout. Se amesteca bine si se prajeste carnea 10 minute.
Se adauga supa de pui in cratita, se acopera si se fierbe carnea 1 ora.
Se rup foile de tride in bucati mari si se asaza pe farfurii. Se pun bucatile de carne peste tride si se stropeste tot ansamblul cu sosul din cratita.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
RAS-EL-HANOUT
Ingrediente : 2 rulouri de scortisoara, rupte bucati 1 lingura de cuisoare 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de schinduf 1 lingura de seminte de chimion 1 lingura de seminte de fenicul 1 lingura de seminte de mustar 25 g petale uscate de trandafir de Damasc
Indicatii : Se pun toate ingredientele intr-o tigaie mare, la foc mic. Se incing bine, pana ce incep sa sara din tigaie. Se amesteca imediat ce incep sa sara si se prajesc uscat timp de 2 minute, avand grija sa nu se arda.
Se ia tigaia de pe foc si se macina mixtura cat este calduta, cu o rasnita de cafea, un blender sau intr-o piua.
Se poate pastra amestecul intr-un container inchis ermetic, la adapost de aer, lumina, caldura si umezeala. Rezista astfel cel putin 1-2 saptamani.