Pui de calamari umpluti cu carne de proc tocata si ciupercute

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pui de calamari umpluti cu carne de proc tocata si ciupercute
Reteta adaugata de : zarand
Voteaza reteta :
Puii de calamari umpluti sunt atat de populari in China si restul Asiei de sud, incat se vand adesea si pe strada, ca gustari. Se folosesc cei mai mici calamari posibili de pe piata, caci sunt cei mai fragezi.
stelute
Ingrediente : 400 g calamari mici 4 ciuperci chinezesti uscate, inmuiate in apa calda timp de 20 de minute 225 g carne tocata d eporc 4 castane de apa, tocate marunt 1/2 lingurita ulei de susan 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper alb Sos de soia dark, pentru servit 1 ardei iute rosu, proaspat, tocat (optional)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 0 ore 45 minute
Indicatii :

Se curata calamarii cu mare grija, indepartand tentaculele. Se stoarce orice exces de apa din ciupercutele inmuiate, apoi se toaca marunt, aruncand tulpinile tari.
Se amesteca ciupercutele cu carne de porc, castane de apa, ulei de susan, sare si piper. Se indeasa mixtura in cavitatile calamarilor, apasand ferm, dar lasand totusi destul loc pentru a securiza saculetii cu cate o scobitoare.
Calamarii umpluti se gatesc in aburi, circa 15 minute. Se servesc inmuindu-se in sosul de soia, in care s-a adaugat, daca se doreste, ardeiul iute tocat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.