Pui egiptean cu orez si caise uscate

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui egiptean cu orez si caise uscate
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 copane de pui 200 g orez 100 g caise uscate, taiate cubulete 1 ceapa tocata marunt 1 lingura stafide 1 lingura scortisoara macinata 30 g unt 3 linguri ulei de masline sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : egipteana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul intr-o cratita si se adauga ceapa. Se soteaza la foc mediu timp de 2 minute.
Se asezoneaza carnea cu sare si piper si se adauga in tigaie unde se prajeste pana se rumeneste pe ambele parti.
Se adauga caisele uscate, stafidele si scortisoara; se amesteca bine. Se acopera totul cu apa fierbinte, se pune capacul peste cratita si se fierbe incet 30 de minute.
Intre timp, se fierbe orezul pana ce este al dente, se scurge si se pune intr-un vas termorezistent uns cu unt. Peste orez se asaza copanele de pui si sosul de caise.
Se acopera vasul termorezistent cu folie de aluminiu si se da la cuptor la 150 °C timp de 20 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.