Pui flambat, umplut cu orez si condimente

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui flambat, umplut cu orez si condimente
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 pui intreg, circa 1,5 kg 1/2 cana orez alb cu bob mediu, fiert 4 linguri suc de limeta 2 lingurite coaja rasa de limeta 1/4 lingurita nucsoara macinata 1/2 lingurita sare 1 banana medie (200 g) taiata rondele 250 g bucatele de ananas din cutie, bine scurse 1 lingura frunze de coriandru tocate 1 lingura ulei de masline 50 g unt 250 ml zeama de pui 1 lingurita zahar brun 1 lingura rom negru
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : haitiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se combina intr-un castron orezul cu sucul de limeta, coaja rasa, nucsoara, piperul sarea, banana, ananasul, coriandrul si uleiul. Se amesteca bine. Se sareaza puiul in interior si se umple cu aceasta mixtura.
Se unge cu putin unt o tava de copt; cu untul ramas se unge puiul.
Se gateste puiul la cuptor timp de 1 ora, umezindu-l ocazional cu sucul lasat in tava de copt. Se ia puiul din tava si se pune deoparte, la cald.
Se indeparteaza cu o lingura orice exces de grasime din tava. Se adauga zeama de pui si se amesteca bine cu sucul ramas in tava, racaind fundul tavii cu o spatula, ca sa se desprinda reziduurile arde. Se toarna mixtura din tava intr-o craticioara. Se adauga zaharul si se da in clocot, la foc iute. Se micsoreaza flacara si se fierbe, faca a acoperi craticioara, pana ce jumatate din lichid se evapora.
Se incinge romul pana aproape de punctul de fierbere si se stropeste puiul cu el.
Se flambeaza puiul, dupa care se serveste alaturi de sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.