Pui fript de duminica

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui fript de duminica
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Cea mai mare parte a prepararii acestei retete se face cu o noapte inainte, ceea ce o face potrivita pentru o masa in familie. Carnea este suculenta si gustoasa.
stelute
Ingrediente : 1,6 kg pui intreg 1 lingurita paprika 1 lingurita cimbru uscat 1/2 lingurita tarhon uscat 1 catel de usturoi pisat 1 lingura suc de lamaie 2 linguri miere 3 linguri rom negru unt topit, pentru umezit carnea 300 ml zeama de carne de pasare feliute de lamaie sau limeta, pentru ornat sare piper negru macinat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 13 ore 0 minute
Indicatii :

Se asaza puiul pe o tava de copt si se presara cu paprika, cimbru, tarhon, usturoi, sare si piper. Se freaca cu condimente peste tot, inclusiv pe sub piele. Se acopera puiul cu folie d eplastic si se lasa la marinat peste noapte.
Se incalzeste cuptorul la 190 °C. Se combina intr0un castron sucul de lamaie cu miere si rom. Se amesteca bine, apoi se toarna mixtura peste pui si pe sub pielea lui, frecand bine ca aromele sa fie bine absorbite.
Se toarna unt topit peste pui, cat mai uniform, dupa care se pune tava in cuptor. Se frige puiul 1 1/2 – 2 ore, pana ce este fraged si rumenit.
Se transfera puiul pe un platou cat timp se prepara sosul. Se toarna sucurile din tava de copt intr-o craticioara. Se adauga zeama de carne de pasare, se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe incet 10 minute, sau pana cand lichidul s-a evaporat partial si s-a ingrosat putin. Se potriveste sosul de sare si piper si se toarna intr-o sosiera.
Se orneaza puiul cu feliute de limeta si se serveste cu sos.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.