Pui fript in sare

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui fript in sare
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
Este o reteta a populatiei Hakka si aminteste de pestele gatit in mod similar in Spania si Portugalia, retete in care sarea actioneaza mai mult ca un mediu de gatit decat ca ingredient de asezonare.
stelute
Ingrediente : 1 pui intreg, circa 1,6 kg 2 kg sare grunjoasa 1 ceapa verde, innodata 2,5 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, zdrobita 1 bucata de coaja de mandarina uscata
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 30 minute
Indicatii :

Se apala puiul si se sterge cu prosoape de hartie. Se umple cavitatea sa cu ghimbir, coaja de mandarina si 1 lingurita sare.
Intr-o cratita mare si inalta se incinge sarea, amestecand din cand in cand, circa 5 minute. Cand este fierbinte, se face loc in centrul vasului, pentru pui. Se ingroapa puiul in sare, se acopera vasul si se gateste la foc mic timp de 10 minute.
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se pune cratita in cuptor si se gateste 45-60 de minute, pana ce sucul limpede al puiului iese in sare.
Se scoate puiul din sare sis e spala sub jet de apa fierbinte. Se serveste portionat, cu tot cu oase si piele.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.