Pui gatit in pasta de ardei iute si fasole

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Pui gatit in pasta de ardei iute si fasole
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Guilin este un oras din nord-estul Chinei. Nu este vestit pentru bucataria sa, ci doar pentru ca ofera pietei un produs unic: o minunata pasta de ardei iute si fasole galbena, folosita la asezonarea multor retete, cum este si aceasta. Guilin este marcat clar pe eticheta produsului, asa ca nu este greu degasit in magazinele cu produse asiatice. In lipsa sa, se poate utiliza orice alta pasta sau sos de ardei iute si fasole.
stelute
Ingrediente : 450 g carne de pui dezosata, fara piele, taiata bucatele mici 1/2 lingurita piper de Sichuan, sfaramat 1 lingura sos de soia light 1 lingura vin de orez Shiaoxing 1 lingurita zahar ulei de alune, pentru deep-fry 2 linguri pasta Guilin de ardei iute si fasole 2 linguri ceapa verde tocata supa de pui (preparata din cubulete de concentrat), daca este nevoie
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 25 minute
Indicatii :

Intr-un castron, se marineaza carnea in amestecul de piper de Sichuan, sos de soia, vin de orez si zahar. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat 30 de minute.
Se incinge mult ulei intr-un wok, pana ce un cubulet de paine, aruncat in el, se rumeneste in 30 de secunde. Se prajeste carnea 3 minute, pana ce se albeste, sigilandu-se astfel sucul carnii in interiorul bucatelelor.
Intr-un wok curat, sau intr-o tigaie adanca, se incinge 1 lingurita de ulei si se prajesc pasta de ardei si fasole cu ceapa verde, amestecand continuu, pana ce ceapa incepe sa miroasa.
Se adauga carnea si se stir-fry 2 minute, adaugand putina supa de pui, daca mancarea este prea uscata. Se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.