Pui Gong Bao

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui Gong Bao
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Cunoscuta si sub denumirea de Pui Kung Pao, aceasta mancare este originara din Sichuan si poarta numele unui guvernator al provinciei din perioada dinastiei Qin. Din cauza originii sale legate de perioada imperiala, in timpul revolutiei culturale gatitul ei a fost interzis; astazi insa a revenit puternic si este una dintre retetele prezente practic in oferta oricarui restaurant chinezesc.
stelute
Ingrediente : 2 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati bucatele 1 lingura ulei de alune 10 ardei iuti rosii, uscati, rupti fiecare in 2-3 bucatele 1 lingurita piper de Sichuan 3 catei de usturoi tocati marunt 2,5 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, feliata foarte subtire 1 lingura ceapa verde tocata (doar partea alba) 85 g alune prajite 3 lingurite sos de soia light 1 lingurita sos de soia dark 1 lingurita vin de orez Shiaoxing 1 1/2 lingurita zahar 1 lingurita otet de orez negru 1/3 lingurita ulei de susan 2 linguri supa de pui (preparata din cubulete de concentrat)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron 2 lingurite sos de soia light cu vinul de orez si cu 1/2 lingurita zahar. Se adauga carnea de pui si se lasa la marinat 20 de minute, acoperind castronul.
Se incinge uleiul si se prajesc la foc iute, amestecand permanent, ardeii iuti uscati cu piperul de Sichuan pana ce sunt crocanti si mirositori. Se adauga bucatelele de carne. Cand incep sa se albeasca, se adauga usturoiul, ghimbirul si ceapa verde. Se stir-fry 5 minute, pana ce carnea este facuta.
Se combina, ca sa formeze un sos, 1 lingurita sos de soia light, sosul de soia dark, otetul de orez negru, uleiul de susan, supa de pui si 1 lingurita zahar. Se toarna acest sos in wok si se amesteca bine, dupa care se adauga alunele. Se amesteca din nou si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.