Pui Jalfrezi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui Jalfrezi
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este o reteta ce ofera posibilitatea de a reutiliza carnea de pui fripta ramasa de la o masa anterioara. Sosul se poate folosi si cu orice fel de carne gatita de pasare, miel sau vita.
stelute
Ingrediente : 1 lingurita ulei de mustar 3 linguri ulei de palmier (sau de alune) 1 ceapa mare, tocata marunt 3 catei de usturoi, pisati 1 lingura pasta de rosii 2 rosii, decojite si tocate 1 lingurita curcuma macinata 1/2 lingurita seminte de chimion, macinate 1/2 lingurita seminte de coriandru, macinate 1/2 lingurita boia iute 1/2 lingurita garam masala 1 lingurita otete de vin rosu 1 ardei gras rosu, mic, tocat 200 g fasole fava, din cutie 450 g bucatele de carne de pui gatita sare frunze proaspete de coriandru, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se incinge 1 minut uleiul de mustar intr-o tigaie mare, la foc iute, pana ce incepe sa fumege. Se adauga uleiul de palmier, se micsoreaza flacara si apoi se adauga ceapa si usturoiul. Se soteaza pana ce se rumenesc.
Se adauga in tigaie pasta de rosii, rosiile tocate, curcuma, chimionul, coriandrul, boiaua, garam masala si otetul de vin rosu. Se amesteca mixtura pana ce incepe sa miroasa.
Se adauga ardeiul gras si fasolea si se amesteca 2 minute, pana ce ardeiul se inmoaie. Se adauga bucatelele de pui si se sareaza, dupa gust. Se fierbe carnea la foc mic 6-8 minute, pana ce este bine incinsa.
Se serveste mancarea ornata cu frunze proaspete de coriandru.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.