Pui jerk

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui jerk
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 fileuri din piept de pui (700 g) 2 linguri iaurt 1 lingura sos de ardei iute 2 linguri suc de limeta 1 lingurita coaja rasa de limeta 1 lingurita ienibahar, macinat 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru, proaspat macinat 1 ceapa medie (150 g) tocata 2 catei de usturoi, tocati 1 lingura ghimbir, ras 1 lingura frunze de coriandru, tocate 1 lingura mustar cu boabe 2 linguri zahar brun 1 lingura ulei de masline
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 10 minute
Indicatii :

Se amesteca (sau se proceseaza cu un blender) iaurtul, sosul iute, sucul de limeta, ienibaharul, sarea, piperul, ceapa, usturoiul, ghimbirul, coriandrul, mustarul, zaharul si uleiul pana se obtine o pasta omogena. Se pune aceasta marinata intr-un platou adanc, se adauga fileurile de pui si se amesteca bine de tot. Se acopera platoul si se lasa la marinat 1 ora, in frigider.
Se incalzeste cuptorul la 160 °C. Se pun fileurile de pui pe o tava de copt, unsa in prealabil cu putin ulei, si se dau la cuptor timp de 50 de minute, intorcandu-le cel putin o data.
Se inchide cuptorul si se porneste grillul. Dupa ce se incinge bine, se lasa fileurile 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc bine.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.