Pui Kedra

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui Kedra
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
In bucataria marocana, termenul “kedra” se refera la o metoda specifica de gatit, bazata pe ceapa si migdale, un acompaniament cu gust usor dulceag, deosebit.
stelute
Ingrediente : 1 pui, circa 1,2 kg 10 linguri de ulei de masline 2-3 cepe mari, circa 500 g in total, feliate subtire 250 g migdale 1 legatura de patrunjel 1 lingura de colorant rosu 1 lingurita de firisoare de sofran 1 lingurita de unt, sau de ulei de masline sare piper alb, macinat cateva frunze de patrunjel, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 20 minute
Indicatii :

Se indeparteaza varfurile aripilor si labele puiului. Se despica puiul in doua si se decupeaza fileurile de pe piept si pulpele intregi. Spatele si aripile se pun deoparte, pentru a gati altceva cu ele.
Se prepara o marinada amestecand intr-un castron patrunjelul cu colorant alimentar, sofran si unt. Se adauga 4 linguri de ulei de masline, sare si piper alb. Se adauga bucatile de carne si se amestea bine, cu mainile. Se lasa carnea la marinat circa 1 ora.
Se transfera apoi carnea, cu marinada cu tot, intr-o cratita mare si se prajeste rapid in marinada, la care se mai adauga 1 lingura de ulei. Se acopera apoi cu apa si se fierbe 30 de minute.
Intre timp, se incinge restul de ulei intr-o cratita, se adauga ceapa si se inabusa, la foc mic. Se sareaza.
Cand carnea de pui este facuta, se scoate din cratita si se pune deoparte.
Se oparesc migdalele 10 minute in apa clocotita. Se pun apoi in cratita cu ceapa si se amesteca cu grija.
Se aranjeaza bucatile de carne pe un platou. Se stropesc cu sos din cratita in care s-au gatit; alaturi se pune mixtura de ceapa si migdale si se orneaza cu frunze de patrunjel.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.