Pui la cuptor cu cartofi

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui la cuptor cu cartofi
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 pui intreg (cca. 1,5 kg) 1,5 kg cartofi mici 1 lamaie taiata in sferturi 1 lamaie, sucul de la 1 cana ulei de masline 1 lingura mustar iute 3 catei de usturoi, tocati marunt sare, dupa gust piper negru macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : greceasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala puiul, se sareaza, se pipereaza si se unge cu mustar in interior.
Se freaca la suprafata cu bucatile de lamaie si se asaza pe o tava de cuptor.
Se curata cartofii si se spala. Se asaza in jurul puiului, pe aceeasi tava. Se sareaza si se pipereaza; se stoarce peste ei cealalta lamaie. Se presara deasupra lor tocatura de usturoi, se adauga uleiul si un pic de apa.
Se da tava la cuptor, la 180 °C, timp de 90 de minute. Dupa ce se rumeneste, puiul se intoarce o data.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.