Pui la gratar

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui la gratar
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 8 ciocanele, sau pulpe, circa 700 g in total feliute de limeta, pentru servit 3 linguri de ulei de masline extra virgin 1 ceapa, tocata foarte marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de ienibahar, macinat 1/2 lingurita de scortisoara macinata coaja rasa si sucul de la 1 limeta
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 12 ore 25 minute
Indicatii :

Pentru a prepara marinada, se incinge uleiul intr-o tigaie mica, la foc mediu-mic. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul iute si se calesc, amestecand frecvent, timp de 10 minute, pana ce ceapa este moale si incepe sa se rumeneasca. Se presara mixtura cu sare. Se rastoarna apoi intr-un castron mare. Se adauga condimentele, coaja si sucul de limeta si se amesteca bine.
Se indeparteaza pielea de pe bucatile de pui. Se fac cateva despicaturi adanci, pe fiecare bucata, apoi se adauga in castron. Se amesteca pentru a se acoperi uniform cu marinada, aceasta indesandu-se bine in taieturi. Se acopera vasul si se lasa carnea la marinat in frigider, peste noapte.
Se incinge grill-ul cuptorului. Se aranjeaza bucatile de pui pe un grilaj si se frig 20-25 de minute, intorcandu-le si ungandu-le frecvent. Se serveste puiul fierbinte, garnisit cu feliute de limeta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.