Pui Makhani

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui Makhani
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 kg carne de pui (cu oase) 1 cana iaurt 3 cm bucata ghimbir, tocat 8 catei usturoi, tocati 8 cuisoare 8 pastai de cardamom 4 foi de dafin 2 linguri zeama de lamaie verde 2 rulouri (cca. 10 cm) scortisoara 10 boabe de piper negru 1 lingura ulei vegetal 1 kg rosii 1 lingura piper alb, macinat 2 linguri smantana 350 g unt frunze de coriandru pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : bengaleza Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 6 ore 45 minute
Indicatii :

Se spala puiul si se inlatura pielea.
Se amesteca iaurtul, usturoiul, ghimbirul, zeama de lamaie, scortisoara, cuisoarele, cardamomul, piperul negru si uleiul. Se marineaza puiul in aceasta combinatie timp de 6 ore, acoperit, in frigider.
Se incalzeste cuptorul la 130 °C, se scot bucatile de pui din marinata, se transfera pe o tava si se coc timp de 10 minute. Se scoate din cuptor si se pune deoparte.
Se taie rosiile, se pun intr-o cratita (fara apa) si se dau in fiert. Cand cantitatea a scazut la jumatate, se strecoara printr-o sita fina. Ceea ce trece prin sita este sosul de rosii care se foloseste in continuare.
Se ia o tigaie, se pune sosul; cand se incalzeste, se adauga untul. Cand untul s-a topit, se adauga pudra de piper alb, foile de dafin, sarea si smantana.
Se adauga puiul, se amesteca bine. Se orneaza cu coriandru tocat si se serveste fierbinte alaturi de orez Basmati.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.