Pui M’quali

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui M’quali
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Este una dintre retetele extrem de populare in Maroc. M’quali este, alaturi de alte trei sosuri, foarte folosit la prepararea tocanelor si taginbelor: quadra – un piure de ceapa aromat cu sofran si ardei, m’hammar – condimentat cu paprika si chimen si m’chermel – aromat cu mult patrunjel si coriandru.
stelute
Ingrediente : 1 pui, circa 1,5 kg 100 g sare grunjoasa 100 g pipote de pui, tocate 100 g ficatei de pui, tocati 100 ml otet de vin alb 350 g ceapa, tocata 60 ml ulei de masline 2 lamai murate, taiate feliute 250 g masline maronii sos chermoula (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se taie varfurile aripilor de la pui si se indeparteaza grasimea. Se departeaza pielea puiului introducand mana sub ea, dar fara a o rupe.
Se distribuie sarea intre piele si carne. De asemenea, se sareaza pipotele si ficateii. Se inmoaie puiul 15 minute in apa amestecata cu otet. Se spala sub jet de apa rece, se scurge si se sterge, prin tamponare, cu prosoape de hartie.
Se prepara chermoula intr-o cratita, se pune puiul peste sos si se freaca bine peste tot, introducand sosul si pe sub piele.
Se rumeneste puiul intr-o cratita, intorcandu-l regulat si turnand in mod repetat apa peste el.
Se adauga ceapa, pipotele, uleiul de masline si apa cat sa acopere puiul. Se acopera cratita si se fierbe puiul 45 de minute.
Se adauga in cratita ficateii si se gateste totul inca 10 minute. La sfarsit, se adauga maslinele si lamaile murate.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos Chermoula
Ingrediente : 50 g coriandru proaspat, tocat 50 g patrunjel proaspat, tocat 30 g usturoi, tocat 200 g ceapa, tocata 100 g masline rosii, tocate 1/4 lingurita de seminte de chimen, macinate 1/2 lingurita de paprika 2 linguri de ulei de masline 1 lamaie, sucul de la sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca coriandrul cu patrunjel, usturoi, ceapa, masline, chimen, sare, piper si paprika. Se adauga apoi 2 linguri de suc de lamaie si uleiul de masline.