Pui stir-fry cu ananas si sos de lamaie

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui stir-fry cu ananas si sos de lamaie
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 600 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat fasiute subtiri 1 ananas mic (cca. 400 g) curatat , miezul taiat bucatele 1 ardei iute rosu, fara seminte, taiat fasiute subtiri 250 ml zeama de carne de pasare 2 lamai, zeama de la 3 linguri vin de orez sau vin alb sec 1 lingura zahar brun 1 lingurita coaja de lamaie rasa 3 linguri ulei de arahide 2 linguri ulei de susan 2 linguri sos de soia 1 albus de ou 1/2 lingurita ghimbir pudra 2 1/2 linguri amidon 1/4 lingurita piper de Cayenne sare, dupa gust piper proaspat macinat, dupa gust frunze de coriandru, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 40 minute
Indicatii :

Se combina albusul de ou cu pudra de ghimbir, uleiul de arahide, sare, piper, piper de Cayenne si 2 linguri de amidon. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se toarna intr-un castron peste fasiutele de carne, se amesteca, se acopera si se lasa la marinat 1-2 ore, in frigider.
Se incinge uleiul de susan intr-un wok si se prajeste carnea, la foc iute, amestecand continuu, pana se rumeneste. Se scoate apoi din wok si se pastreaza la cald.
Se prajesc cubuletele de ananas in grasimea ramasa in wok, apoi se adauga zeama de carne, se da in clocot si se asezoneaza cu sare, piper, zeama de lamaie, coaja rasa de ramaie, zahar, vin si sos de soia.
Se adauga restul de amidon, inmuiat in prealabil in apa calda. Se amesteca pana se ingroasa sosul. Se adauga ardeiul iute, carnea si frunzele de coriandru, se amesteca repede si se serveste imediat.
Cea mai buna garnitura sunt taiteii de celofan, fierti al dente.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.