Pui stir-fry cu legume

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui stir-fry cu legume
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 fileuri de piept de pui (circa 700 g in total), taiat fasiute late de 2 cm 100 g ciupercute, feliate subtire 1 ardei gras rosu, curatat si taiat fasiute 1 morcov dat prin razatoare 200 g mazare mangetout 400 g bucati de ananas din cutie, scurse 100 g alune caju prajite, nesarate 3 linguri de sos de soia 1 lingura de rom negru 1 lingura de faina de porumb 1 lingurita de zahar brun 1 lingurita de boabe de ienibahar, macinate 1 lingurita de ghimbir, pudra 1/2 lingurita de sare 1/4 lingurita de piper de Cayenne 2 linguri de ulei de porumb 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, feliati subtire
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : trinidadiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 50 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron mare sosul de soia, romul, faina de malai, condimentele, sarea, zaharul si piperul de Cayenne; se amesteca bine. Se adauga bucatile de pui si se amesteca bine; se acopera castronul cu folie de plastic si se lasa la marinat, in frigider, cel putin 1 ora.
Se scoate castronul din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se scot bucatile de pui si se scurg de marinada.
Se incinge uleiul intr-un wok, sau tigaie mare, si se prajeste carnea, in transe, pana ce este facuta si rumenita uniform. Se scoate din wok si se pune deoparte.
Se adauga, in aceeasi tigaie, ceapa, ciupercutele, usturoiul, ardeiul si morcovul; se prajesc rapid 5 minute, amestecand continuu, pana ce sunt fragede.
Se adauga mazarea, ananasul, alunele caju si bucatile de carne fripta; se gateste la foc iute, amestecand, pana ce totul este fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.