Pui stir-fry cu legume si alune caju

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui stir-fry cu legume si alune caju
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 piept mare de pui (cca. 400g), taiat fasiute 200g orez parfumat cu bob lung (jasmine) 3 linguri sos de stridii 2 linguri sos de soia 2 cepe rosii tocate marunt 1 ardei gras rosu, taiat rondele 1 ardei gras verde, taiat rondele 1 morcov dat prin razatoare 1 tulpina praz, feliata 1 lingura zeama de lamaie 3 linguri ulei de susan 120 g muguri de bambus 120 g fasole alba, din cutie 1 lingurita amestec de condimente chinese five-spice powder (vezi reteta mai jos) 5 cm bucata ghimbir, feliata si taiata julienne 4 linguri alune caju frunze de coriandru, pentru ornat sare, dupa gust piper proaspat macinat, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se inmoaie orezul in apa fierbinte minim 30 de minute. Se clateste sub jet de apa pana ce apa curge curata. Se fierbe in multa apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurge si se pune deoparte.
Carnea se asezoneaza cu sare si piper; se stropeste cu sosul de stridii si se lasa sa stea cel putin 30 de minute, in frigider.
Se incinge uleiul de susan intr-un wok; se adauga carnea si se prajeste, amestecand continuu, pana se rumeneste bine (cca. 5-7 minute). Se scoate si se pune deoparte, la cald.
In acelasi wok, se adauga ceapa, ghimbirul, ardeii grasi si morcovul si se prajesc, amestecand continuu, cateva minute. Se adauga mugurii de bambus, fasolea, zeama de lamaie, orezul si carnea. Se gateste, amestecand continuu, inca 8 minute. Se asezoneaza cu sare, piper si chinese five-spice.
Se adauga alunele caju si se orneaza cu frunze de coriandru tocate.


Share