Pui stir-fry cu legume si taitei

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui stir-fry cu legume si taitei
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 650 g piept de pui dezosat, fara piele, taiat feliute 2 catei de usturoi, pisati 80 ml sos de soia 80 ml sos de stridii 400 g taitei de orez 2 linguri de ulei de alune 1 ceapa medie, taiata rondele subtiri 200 g broccoli, taiat florescente 200 g porumb tanar, taiat in jumatae 1 ardei gras rosu mediu, taiat fasiute subtiri 2 dovlecei mici, taiati rondele subtiri 80 ml bulion de pui (sau supa preparata din cubulete de concentrat), sau apa 200 g pastai de mazare, din cutie, bine scurse si taiate bucati 150 g muguri de fasole, din cutie, bine scursi 4 cepe verzi, tocate
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 3 ore 35 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron mare carnea de pui cu usturoi si cate 2 linguri de sos de soia si sos de stridii. Se amesteca, se acopera castronul si se las acarnea 3 ore (sau peste noapte) la marinat, in frigider.
Se pun taiteii intr-un castron, se acopera cu apa clocotita si se lasa 5 minute. Se scurg bine.
Se incinge jumatate din ulei intr-un wok, sau tigaie mare. Se stir-fry feliile de pui (fara sa se scurga de marinada), in transe, pana se rumenesc uniform si sunt gatite. Se scot din wok.
Se adauga restul de ulei si se incinge. Se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute. Se adauga broccoli, porumbul tanar, ardeiul gras si dovleceii; se stir-fry pana ce se fac fragede.
Se readuce carnea in wok impreuna cu bulionul de pui si cu restul de sos de soia si de stridii. Se da in clocot.
Se ia wok-ul de pe foc, se adauga taiteii, mazarea, mugurii de fasole si ceapa verde. Se amesteca bine si se serveste imediat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.