Pui stir-fry cu portocale

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui stir-fry cu portocale
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 portocala mare 2 piepti de pui dezosati, fara piele 1 lingura sos de soia 1 lingura vin sec 4 cepe verzi, taiate bucati de 5 cm lungime 1 lingurita ghimbir, tocat 1 ardei gras verde, taiat bucatele 1 morcov mare, taiat bucatele 2 1/2 lingurite amidon 1/2 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 1/2 cana zeama de portocala 1 lingura ulei vegetal 1/4 lingurita piper rosu, zdrobit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se scoate coaja de pe portocala si se taie in sectoare de 3-4 cm latime, apoi in fasii de 3 cm lungime. Se usuca apoi in cuptorul dat la minim, timp de 30 minute.
Pieptii de pui se taie in bucatele de dimensiunea unei imbucaturi.
Intr-un castron se amesteca sosul de soia, carnea de pui, vinul, ceapa verde, piperul rosu si ghimbirul. In alt vas, mai mic, se amesteca bine amidonul, zaharul, sarea si zeama de portocala. Se acopera ambele vase si se racesc.
Intr-o tigaie, la foc mediu, in ulei fierbinte, se stir-fry cojile de portocala pana ce se rumenesc usor la muchii (2 minute); apoi se scot si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie.
In aceeasi tigaie, la foc iute, se stir-fry amestecul in care este carnea de pui, cca. 4 minute, pana ce carnea nu mai este roz ci devine alba. Se adauga ardeiul gras, morcovul si mixtura de suc de portocale si se lasa pe foc, amestecand bine, pana ce se ingroasa sosul.
Se serveste ornat cu coaja de portocala.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.