Pui stir-fry cu telina

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui stir-fry cu telina
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
Este una dintre cele mai bune reteta ale bucatariei cantoneze. Fasiutele de pui sunt prajite foarte rapid in wok, pentru a-si pastra suculenta si calitatea texturii.
stelute
Ingrediente : 2 piepti de pui dezosati, fara piele, taiati fasiute subtiri 1/2 lingurita sare 1 lingurita sos de soia light 1 lingurita sos de soia dark 1 lingurita vin de orez Shiaoxing 1 lingurita zahar 3 linguri ulei de alune 1 catel de usturoi, tocat marunt 4 felii subtiri de radacina proaspata de ghimbir 3 tulpini de telina, taiate julienne 1 lingura ceapa verde taiata rondele sibtiri, pe diagonala
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron fasiutele de pui cu sare, cele doua tipuri de sos de soia, vin de orez si zahar. Se acopera vasul si se lasa carnea la marinat minim 20 de minute.
Intr-un wok fierbinte se incing 2 linguri de ulei si se prajeste rapid, la foc iute, amestecand frecvent (stri-fry) carnea de pui pana ce isi schimba culoarea. Se scoate din wok, se scurge si se pune deoparte.
Intr-un wok curat, sau o tigaie mare si adanca, se incinge restul de ulei si se stir-fry usturoiul si ghimbirul pana ce incep sa miroasa. Se adauga telina si, cand incepe sa se inmoaie, se adauga ceapa verde si fasiutele de pui. Se gateste totul 1 minut, dupa care se serveste.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.