Pui teriyaki

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui teriyaki
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Teriyaki este o tehnica de gatit folosita in bucataria japoneza. Alimentele sunt gatite intr-o marinada dulce, pe baza de sos de soia. Traditional, alimentele sunt inmuiate sau unse cu marinada in timp ce sau inainte de a fi gatite.
stelute
Ingrediente : 1 lingurita seminte de susan 1 ceapa medie, feliata 1 catel de usturoi, taiat in jumatate 2 linguri ulei vegetal 4 piepti de pui, cu piele, taiati fasii muguri de soia, pentru servit felii de rosii si castraveti, pentru servit sos teriyaki (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : japoneza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Intr-o tigaie mare, la foc iute, se prajesc semintele de susan pana se rumenesc, cca. 4 minute; se scot din tigaie si se lasa deoparte.
In aceeasi tigaie se soteaza ceapa si usturoiul in ulei, 5 minute. Se adauga carnea de pui si sosul teriyaki. Se acopera tigaia si se prajeste carnea incet, intorcand-o de mai multe ori, pana ce este facuta si rumenita.
Se serveste cu orez muguri de fasole soia, alaturi de legume proaspete.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Sos teriyaki
Ingrediente : 1/4 cana sos de soia tamary 1 cana apa 4 cm bucata de radacina proaspata de ghimbir, rasa marunt 3 linguri zahar brun 1 catel de usturoi, pisat 2 linguri amidon 1/4 cana apa rece
Indicatii : Se combina intr-o cratita 1 cana apa cu sos de soia, zahar brun, usturoi si ghimbir. Se amesteca bine si se da in clocot, amestecand constant.
Intre timp, se dizolva amidonul in 1/4 cana apa rece si se adauga in cratita. Se amesteca constant pana ce sosul se ingroasa. Daca sosul este prea gros, se adauga putina apa, sau sos de soia, pana ce ajunge la consistenta dorita.