Pui Tikka

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui Tikka
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o reteta extrem de populara, atat in India cat si in restaurantele indiene din afara Indiei. Carnea de pui este marinata intr-un amestec de iaurt si condimente. Se poate servi cu paine nan, raita si chutney de mango, sau ca atare, ca simpla gustare.
stelute
Ingrediente : 2 cm radacina proaspata de ghimbir, tocata marunt 2 catei de usturoi, pisati 1/2 lingurita boabe de coriandru, macinate 1/2 lingurita seminte de chimion, macinate 1 lingurita boia iute 3 linguri iaurt 1 lingurita sare 2 linguri suc de lamaie 1/2 lingurita colorant alimentar rosu (optional) 1 lingura pasta de rosii 1, 5 kg piept de pui dezosat, fara piele, taiat bucatele 1 ceapa, feliata cat mai subtire 3 linguri ulei foi de salata, pentru ornat feliute de lamaie, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 3 ore 40 minute
Indicatii :

Se amesteca intr-un castron mare ghimbirul cu usturoi, coriandru, chimion si boia. Se adauga sare, iaurt, suc de lamaie, colorant alimentar rosu si pasta de rosii; se amesteca bine.
Se adauga bucatelele de pui in mixtura de iaurt si condimente si se amesteca cu grija. Se acopera castronul si se lasa carnea la marinat cel putin 3 ore, in frigider.
Se aranjeaza ceapa pe fundul unui vas termorezistent. Se stropeste apoi ceapa cu jumatate din cantitatea de ulei.
Se aranjeaza deasupra cepeui bucatelele de piept de pui si se gatesc sub grill 30 de minute, intorcandu-le o singura data si stropindu-le cu restul de ulei.
Se serveste puiul tikka pe un pat de frunze de salata, ornat cu feliute de lamaie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.