Pui umplut cu pilaf condimentat

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pui umplut cu pilaf condimentat
Reteta adaugata de : alex
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 pui mare, intreg (cca. 2 kg) 2 cani cu orez 150 g unt 300 g ficat de pui, taiat cubulete 100 g seminte de pin 50 g stafide 1/2 lingurita de piper 1 lingura de pasta de rosii 4 catei de usturoi, zdrobiti apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : turceasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 10 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se spala puiul. Se asaza intr-o cratita mare, se adauga 2 cani de apa si 2 lingurite de sare, se da in clocot, se spumeaza si se fierbe 35 de minute. Se strecoara supa de pui intr-un castron. Puiul se transfera usor pe un platou si se despica pieptul si copanele, indepartandu-se cu grija carnea de pe oase.
Orezul se spala sub jet de apa pana ce se indeparteaza amidonul (apa curge limpede). Se topeste untul intr-o tigaie. Se adauga cubuletele de ficat impreuna cu semintele de pin. Se prajesc 2-3 minute, pana ce semintele se rumenesc. Se adauga orezul, se amesteca bine si se fierbe.
Se amesteca supa de pui cu apa fierbinte pana se atinge cantitatea de 2 2/3 cani si se adauga peste orez. Se adauga stafidele si putina sare. Se da in clocot, se acopera, se micsoreaza flacara si se fierbe inabusit 15-20 de minute. Se pipereaza, se ia de pe foc si se lasa sa stea 20 de minute.
Se umple puiul cu 2 linguri de pilaf si se asaza pa o tava de cuptor. Se amesteca pasta de rosii cu putina apa si cu usturoi. Se toarna sosul obtinut peste pui si se da la cuptor 20 de minute, la 200C.
Se serveste puiul cu restul de pilaf si legume proaspate (rosii, castraveti, ardei).


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.