Puk hao – Pachetele de varza

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Puk hao – Pachetele de varza
Reteta adaugata de : memphis
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 1 salata iceberg 1 lingura de ulei de alune 1 ceapa, tocata marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 350 g carne tocata de porc 200 g castane de apa, din cutie, bine scurse, spalate si tocate 3-4 linguri de sos de soia 1 lingurita de zahar brun 1-2 linguri de pasta verde de curry (vezi reteta mai jos) 3-4 frunze de busuioc, rupte bucatele
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 10 minute
Indicatii :

Se separa foile de salata, se spala bine cu apa rece si se scutura de stropi. Se asaza foile, cu concavitatea in jos, pe un platou mare si se racesc 2 ore in frigider.
Se incinge uleiul intr-un wok si se stir-fry ceapa si ardeiul iute timp de 30 de secunde. Se adauga carnea de porc si se continua 8-10 minute, pana ce este rumenita si crocanta. Se adauga castanele de apa, sosul de soia, zaharul, pasta de curry si frunzele de busuioc si se gatesc alte 2-3 minute.
Se transfera mixtura de porc pe farfurii calde si se serveste imediat cu foile de salata reci. Fiecare mesean pune o lingura din mixtura de porc in centrul foii de salata, o ruleaza si o mananca cu mana.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.