Puk hao - Pachetele vegetariene

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / calde
Puk hao - Pachetele vegetariene
Reteta adaugata de : Net
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 linguri de ulei de alune 225 g cartofi, taiati cubulete si fierti 5 minute 2 catei de usturoi, pisati 1 ceapa, tocata 2 linguri de pasta de curry verde (vezi reteta mai jos) 55 g mazare decongelata 1 limeta, sucul de la 1/2 lingurita de sare 16 foi de hartie de orez, cu diametrul de 10 cm 1 ou, batut ulei pentru prajit sos de soia, pentru servit
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : thailandeza Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 0 ore 40 minute
Indicatii :

Se incinge uleiul de alune intr-un wok si se prajesc la foc iute, amestecand continuu, cartofii impreuna cu usturoi, ceapa si pasta de curry, pana ce se rumenesc putin. Se adauga mazarea, sucul de limeta si sarea si se continua 1-2 minute. Se ia wok-ul de pe foc.
Se unge cu ou fiecare foaie de hartie de orez. Se pune o portie mica de umplutura in centrul ei si se indoaie marginile pentru a inchide umplutura si a forma ceva asemanator unei pungulite.
Se incinge uleiul pentru prajit in wok. Se adauga pachetelele, in transe, si se prajesc 3-4 minute, pana ce se rumenesc. Se scurg pe prosoape de hartie si se pastreaza la ald cat timp se gatesc restul transelor.
Se servesc fierbinti, impreuna cu un bol de sos de soia, in care se vor inmuia.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Pasta verde de curry
Ingrediente : 1 lingura de seminte de coriandru 1 lingura de seminte de chimen 1 lingurita de pasta de creveti 15 ardei iuti verzi, proaspeti, tocati 2 salote, tocate 6 catei de usturoi, tocati 2-3 cm bucata de radacina proaspata de galangal, tocat 2 tulpini de lemongrass (doar partea alba), tocate 6 frunze de limeta kafru, tocate 2 linguri de radacina de coriandru, tocata 1 limeta, coaja rasa de la 1 lingurita de sare 1 lingurita de boabe de piper negru
Indicatii : Se prajesc 2-3 minute, fara ulei, coriandrul si chimenul intr-o tigaie, amestecand constant, pana se rumenesc. Se iau de pe foc si se macina intr-o piua, sau cu un blender.
Se inveleste pasta de creveti intr-o folie metalica si se pune pe gratar, sau intr-o tigaie, timp de 2-3 minute, intorcand-o odata sau de doua ori.
Se pun condimentele pisate, pasta de creveti si ardeii iuti intr-o piua si se piseaza cat mai fin. Se adauga restul ingredientelor si se piseaza in continuare, pana se obtine o pasta cat mai fina si mai omogena.