Pulao cu creveti

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Pulao cu creveti
Reteta adaugata de : danutza
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 500 g creveti congelati 1/2 lingurita de firisoare de sofran 1 1/4 cana cu lapte 1 lingurita de boia iute 1 1/2 lingurita de seminte de chimion 2 rulouri de scortisoara, circa 10 cm lungime in total 2 pastai de cardamom verde, semintele de la 1 lingurita de sare 2 cepe medii, feliate subtire 2 foi de dafin 2 cm bucata de radacina de ghimbir proaspata, tocata marunt 2 1/4 cani cu orez basmati, spalat in mai multe ape si inmuiat 30 de minute in apa rece 5 linguri de ghee (sau ulei de alune) 4 linguri de suc de lamaie frunze proaspete de menta
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 10 minute
Indicatii :

Se decongeleaza crevetii punandu-i intr-un castron cu apa rece.
Se clocoteste 2/3 cana cu lapte intr-o craticioara, se adauga sofranul si se amesteca bine. Se pune mixtura deoparte.
Se macina intr-un mojar, pana se obtine o pasta omogena, 1 lingurita de seminte de chimion, boiaua, cardamomul, sarea. foile de dafin, jumatate din feliutele de ceapa si ghimbirul. Se pune amestecul deoparte.
Se pune orezul intr-o oala cu apa clocotita si se fierbe pana cand este pe jumatate facut. Se ia de pe foc, se scurge si se pune deoparte.
Se incinge ghee intr-o tigaie si se soteaza restul de ceapa pana ce se rumeneste. Se transfera ceapa intr-un castron si se amesteca cu suc de lamaie si frunze de menta, dupa gust.
Se pun in tigaie crevetii si pasta de condimente si se prajesc 5 minute, la foc mediu, amestecand frecevnt. Se scoate apoi mixtura si se pune intr-un castron.
Se pune jumatate din orez intr-o cratita adanca, iar deasupra sa se pune jumatate din mixtura de creveti. Se toarna peste creveti jumatate din amestecul de ceapa, lamaie si menta si jumatate din amestecul de lapte cu sofran. Se repetra operatia, in aceeasi succesiune, cu restul de orez, creveti, amestec de ceapa si de lapte. Se mai adauga cateva frunze de menta, se acopera cratita si se gatesc ingredientele 15-20 de minute, la foc mic.
Se amesteca bine mancarea inainte de a o servi.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.