Pulao cu legume

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Pulao cu legume
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cartofi medii, curatati si taiati fiecare in 6 bucati 1 vanata medie, taiata in 6 bucati 1/4 cana cu fasole verde taiata in jumatate 200 g morcovi, taiati cubulete 4 linguri ghee (sau unt) 2 cepe medii, feliate 3/4 cana cu iaurt 2 catei de usturoi, tocati 2 cm bucata de radacina de ghimbir, decojita si tocata marunt 2 lingurite de garam masala 2 lingurite de seminte de chimion negru 1/2 lingurita de curcuma, macinata 3 pastai de cardamom negru, crapate putin 2 rulouri de scortisoara, circa 5 cm lungime fiecare 2 lingurite de sare 1 lingurita de boia iute 3 cani cu orez Basmati 5 linguri cu suc de lamaie 1/2 lingurita de firisiare de sofran 1 1/4 cana cu lapte 4 ardei iuti verzi, tocatil, pentru ornat frunze proaspete de patrunjel, pentru ornat
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4-6 portii Durata : 0 ore 50 minute
Indicatii :

Se incinge ghee intr-o tigaie mare si se prajesc cartofii, vinetele, morcovii si fasolea, amestecand frecvent. Se scot legumele din tigaie si se pun deoparte. Se prajeste ceapa pana se inmoaie, apoi se adauga iaurtul, ghimbirul, usturoiul, garam masala, 1 lingurita de seminte de chimion negru, 1 lingurita de sare si boiaua; se soteaza 3-5 minute, amestecand frecvent. Se aduc legumele din nou in tigaie si se gatesc 4-5 minute.
Intr-o oala cu apa clocotita, se fierbe orezul cu 1 lingurita de sare, 2 rulouri de scortisoara si 1 lingurita de seminte de chimion negru, pana ce este pe jumatate facut. Se scurge orezul, se mlasa jumatate din el in oala, iara jumatate se transfera intr-un castron. Se pune mixtura de legume peste orezul lasat in oala.
Se amesteca laptele cu jumatate din sucul de lamaie si din sofran, se toarna mixtura in oala, peste legume, se acopera apoi cu restul de orez, se orneaza cu ardei iuti si frunze de coriandru si se acopera cu un capac. Se gateste amestecul, la foc mic, circa 20 de minute. Se serveste apoi fierbinte.


Share