Pulao

Cautare:
SMS Fotbal
garnituri / cereale
Pulao
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Ruda buna cu pilaful nostru (imprumutat de la turci), pulao, pilao sau polao este preparat din orez rumenit in ulei si apoi fiert in zeama de carne sau alt lichid condimentat. Functie de zona, poate fi simplu, sau insotit de carne sau legume. Pilaful, in multe variante, se gateste in Oreintul Mijlociu, Asia de sud si centrala, America Latina si Caraibe.
stelute
Ingrediente : 1 cana cu orez basmati 2 linguri de ghee (sau unt) 3 pastai de cardamom verde 2 cuisoare 3 boabe de piper negru 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita de sofran 2 cani cu apa
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : indiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 2-4 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se spala orezul in doua ape si se pune deoparte.
Se incinge ghee intr-o cratita; se adauga cardamom, cuisoare si piper si se prajesc, amestecand continuu, circa 1 minut. Se adauga orezul si se prajeste, amestecand frecvent, alte 2 minute.
Se adauga sare, sofran si apa, se da in clocot si se micsoreaza flacara. Se acopera cratita si se fierbe orezul la foc mic pana ce toata apa a fost absorbita. Se transfera pe un platou si se serveste fierbinte.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.