Pulpa de miel la cuptor cu fasole si condimente

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Pulpa de miel la cuptor cu fasole si condimente
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Se cantareste pulpa de miel si se calculeaza timpul de gatit. Pentru o pulpa mediu fripta, se iau in calcul 20 de minute la fiecare 450 g, plus 20 de minute. Se lasa inca 5 minute la 340 g daca se doreste ca pulpa sa fie bine facuta, sau 5 minute in minus pentru o friptura in sange.
stelute
Ingrediente : 1 pulpa de miel, circa 1,8 kg 4 catei de usturoi pisati 1 lingurita pudra de annatto 2 lingurite boia dulce 1 lingurita oregano uscat 3 linguri ulei de masline 3 ardei grasi rosii, curatati si taiati fasiute subtiri 2 x 400 g fasole (cu ochi negri) din cutie, bine scursa 100 ml vin alb sare piper negru proaspat macinat orez fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : columbiana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 4 ore 30 minute
Indicatii :

Se combina intr-un castron usturoiul cu chimen, annatto, boia si oregano. Se adauga jumatate din cantitatea de ulei. Se amesteca bine. Cu o lingura, se intinde cat mai uniform pasta obtinuta peste pulpa de miel. Se acopera pulpa si se lasa la marinat, in frigider, 3 ore.
Se incalzeste cuptorul la 180 °C. Se pune pulpa pe o tava , impreuna cu fasolea si fasiutele de ardei gras. Se toarna vinul peste ingrediente si se stropesc cu uleiul ramas. Se asezoneaza cu sare si piper, dupa care se lasa la cuptor conform timpului calculat functie de greutatea pulpei. Se controleaza periodic, stropind ingredientele, daca incep sa se usuce, cu vin sau apa.
Cand carnea este facuta, se scoate tava din cuptor si se acopera lejer cu folie metalica. Se lasa sa se odihneasca 15 minute, apoi se serveste cu orez fiert.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.