Pulpa de miel la cuptor, cu menta

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Pulpa de miel la cuptor, cu menta
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 2 cepe medii, tocate 2 cani frunze de menta proaspete 2 linguri suc de limeta 1 lingurita coaja rasa de limeta 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte 1 lingura boabe de ienibahar, macinate 1 pulpa de miel, circa 2 kg 1 lingurita sare 1 lingura sos de soia 90 g miere 125 ml zeama de carne de miel, sau de zeama de legume
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : jamaicana Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 2 ore 10 minute
Indicatii :

Se combina intr-un blender ceapa cu menta, suc si coaja rasa de limeta, ardei si ienibahar pana se obtine o mixtura omogena. Cu un cutit ascutit se practica 20-30 de deschizaturi in pulpa de miel; se indeasa mixtura de ceapa in micile “buzunare”, iar ceea ce ramane se intinde peste pulpa de miel.
Se incalzeste moderat cuptorul.
Se asaza pulpa pe o tava de copt, cu partea cu grasime in sus; se presara cu sare.
Se gateste 1 ora si 40 de minute, la foc mediu-mic, umezind-o frecvent cu sucul lasat in tava. Se ia pulpa din tava si se pastreaza la loc cald.
Se ia cu o lingura excesul de grasime din tava si se arunca. Se adauga sosul de soia, mierea si zeama de carne; se amesteca bine. Se toarna mixtura intr-o craticioara si se da in clocot; se fierbe, fara a acoperi craticioara, pana ce se evapora jumatate din lichid.
Se serveste pulpa stropita cu sosul din craticioara, alaturi de cartofi dulci fierti.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.