Pungute umplute cu pui si orez

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Pungute umplute cu pui si orez
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o specialitae din regiunea Monastir. In mod traditional se prepara cu maruntaie de miel, sau oaie, numite „douara”. Aceasta reteta este o varianta adaptata la carnea de pui.
stelute
Ingrediente : 1 pui 100 g ficatei si pipote de pui, taiate cubulete 200 g salata verde, tocata 1 legatura de patrunjel 100 g boabe de naut, inmuiate in apa peste noapte 100 g orez 1 lingura de boia iute de ardei 1 lingura de menta uscata, tocata 1 lingurita de seminte de fenicul, macinate 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, tocati 4 linguri de ulei de masline sare piper negru, macinat frunze proaspate de menta
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : tunisiana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 45 minute
Indicatii :

Se scurg boabele de naut.
Se taie puiul, se indeparteaza oasele si pielea; pielea se pastreaza deoparte, iar carnea se taie cubulete mici.
Se combine cubuletele de carne, ficatei si pipote de pui cu tocatura de salata, cu patrunjel, orez, boia, menta uscata, fenicul, ceapa, usturoi si naut. Se amesteca bine de tot.
Se adauga ulei de masline si se amesteca din nou. Se asezoneaza cu sare si piper.
Se taie 4 patrate din pielea de pui pusa deoparte. Se umple fiecare cu o portie din mixtura preparata mai sus. Se impatureste pielea peste umplutura si se leaga cu ata, ca sa nu se desfaca.
Se gatesc aceste pungute intr-o cratita cu apa rece, cu o legatura de menta proaspata. Se da amestecul in clocot, se acopera si se fierbe la foc mic timp de 90 de minute.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.