Qabili Pilau

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / oaie si capra
Qabili Pilau
Reteta adaugata de : faraway
Voteaza reteta :
Este un pilaf preparat cu carne de miel, orez galben, morcovi si stafide, in cel mai pur stil afgan.
stelute
Ingrediente : 500g orez basmati 6 linguri ulei vegetal 700g carne de miel, taiata bucatele 1,5 litru apa 2 morcovi mari, taiati fideluta 120 g stafide negre 1 1/2 lingurita scortisoara pudra 1 1/2 lingurita chimen pudra 1 1/2 lingurita cardamom pudra 1/4 lingurita sofran sare si piper, dupa gust
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : afgana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 20 minute
Indicatii :

Se caleste ceapa in ulei incins, pana se rumeneste. Se adauga carnea taiata bucatele si se rumeneste.
Se adauga 2 cani apa, 1 lingurita sare si 1 1/2 lingurita scortisoara pudra, chimen pudra si cardamom pudra. Se acopera, se reduce flacara si se fierbe inabusit cca. 1 ora, pana ce carnea este foarte frageda.
Se scoate carnea iar sosul se pune deoparte.
Intre timp, intr-o tigaie, se incinge 1/4 cana ulei; se adauga morcovii taiati fideluta si se soteaza pana ce se rumenesc bine. Se scot si se pun deoparte.
Se adauga in ulei cana de stafide si se soteaza pana ce devin lipicioase.
Se da in clocot sosul de la carne, se adauga orezul Basmati, 1 1/2 lingurita sare si se fierbe pana ce lichidul este total absorbit. Orezul trebuie sa aiba boabele fragede, dar nu moi si lipicioase.
Se amesteca in orez morcovii si stafidele. Se transfera intr-o cratita mare, se acopera si se coace in cuptorul incalzit in prealabil la 180C, cca. 45 minute.
Se transfera carnea pe un platou, se acopera cu continutul cratitei din cuptor, avand grija ca morcovii si stafidele sa fie deasupra.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.