Quesadillas

Cautare:
SMS Fotbal
gustari / reci
Quesadillas
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Aceste tortillas umplute cu branza sunt echivalentul mexican al sendviciurilor toast. Trebuie servite imediat ce sunt gatite, altfel devin elastice si se mesteca greu.
stelute
Ingrediente : 200 g branza Cheddar, data prin razatoarea mare 1 ardei iute, proaspat 8 tortillas din faina de grau, cca. 15 cm diametru (vezi reteta mai jos) salsa de rosii (vezi reteta mai jos)
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : mexicana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 8 aquesadillas Durata : 1 ore 0 minute
Indicatii :

Se infige ardeiul intr-o furculita lunga si se prajeste in flacara de la aragaz, pana ce coaja sa se inchide la culoare si crapa. Atentie, sa nu se arda carnea ardeiului. Se introduce apoi ardeiul intr-o punga de plastic, care se inchide ermetic pentru a pastra aburul in interior. Se lasa sa stea asa timp de 20 de minute.
Se scoate apoi ardeiul din punga, se curata de coaja, cotor si seminte; se taie apoi in 8 fasii subtiri.
Se incinge o tigaie mare, se adauga tortillas, una cate una, se presara cu 1/8 din cantitatea de branza, se adauga o fasiuta de ardei iute. Se impatureste tortilla peste umplutura si se apasa marginile, ca sa se fixeze. Se gateste tortilla 1 minut, dupa care se intoarce si se gateste inca 1 minut.
Se scoate tortilla din tigaie, se taie in 3 triunghiuri si se serveste imediat, cu salsa de rosii (sau relish de ceapa). Se procedeaza identic cu toate cele 8 tortillas.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
Salsa de rosii
Ingrediente : 1 ceapa mica, tocata 1 catel de usturoi, zdrobit 2 ardei iuti verzi, curatati de seminte, tocati marunt 500 g rosii curatate si tocate 2 linguri frunze de coriandru (sau de patrunjel) tocate sare piper negru proaspat macinat
Indicatii : Se amesteca, intr-un castron mare, ceapa si usturoiul cu rosiile si frunzele de coriandru. Se potriveste de sare si piper.