Quindao

Cautare:
SMS Fotbal
deserturi / creme si sufleuri
Quindao
Reteta adaugata de : wasaby
Voteaza reteta :
Este o varianta mai neconventionala a celebrului quindao, un desert clasic brazilian, preparat din nu mai putin de 18 galbenusuri de ou. Daca dooriti un desert mai parfumat, se adauga o pastaie de vanilie cat sta la odihna amestecul de lapte si miez de nuca de cocos.
stelute
Ingrediente : 150 g miez de nuca de cocos deshidratat 200 ml lapte nedegresat 40 g unt la temperatura camerei 400 g zahar pudra 18 galbenusuri de ou
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : braziliana Grad de dificultate: mediu Cantitate : 12 portii Durata : 3 ore 0 minute
Indicatii :

Se pune miezul de nuca de cocos intr-un castron. Se toarna laptele peste el si se lasa sa stea 15 minute, pana ce laptele este absorbit complet.
Intre timp, se unge cu unt o forme de copt inel, cu diametrul de 23 cm, dupa care se presara cu putin zahar pudra. Se pune restul de unt intr-un castron mare. Se adauga zaharul si miezul de nuca de cocos inmuiat cu lapte; se amesteca viguros pana se omogenizeaza.
Folosind o spatula de lemn, se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, amestecand continuu. Cand ingredientele sunt bine amestecate, se acopera vasul cu un prosop curat si se lasa mixtura sa stea, intr-un loc racoros, circa 1 ora.
Se rastoarna mixtura in forma de copt pregatita. Aceasta se asaza, la randul ei, pe o tava de copt adanca. Se toarna apa, cat sa faca un strat gros pana la jumatate din inaltimea formei. Se pun acest bain marie si budinca in cuptorul rece.
Se incalzeste cuptorul la 220 °C si se coace sufleul 1 ora, pana cand suprafata capata o culoare galben inchisa, caramelizata. Se scoate tava din cuptor si se lasa sufleul sa se raceasca stand in apa din tava.
Cand sufleul este rece, se indeparteaza de marginile formei folosind lama unui cutit. Se acopera forma cu un platou si se intoarce cu fundul in sus. Se ridica marginile formei cu grija sa nu se atinga suprafata superioara a sufleului.
Se serveste feliat.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.