Raci gatiti in stil creol

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / peste si fructe de mare
Raci gatiti in stil creol
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
stelute
Ingrediente : 4 tulpini de praz, tocate 1 lingura unt 500 g raci, curatati (raman cozile) 1 ardei gras rosu, taiat cubulete 1-2 lingurite de boia dulce 2 tulpini de telina tocate 1 castravecior murat, taiat cubulete 1 ceapa rosie medie feliata subtire 1/2 lingura radacina de telina tocata 1 lingurita boia iute 1 lingurita usturoi pudra 3 linguri maioneza facuta in casa 1 galbenus de ou 1 lingura zeama de lamaie 1 cana ulei de arahide (sau de porumb) 6 felii de rosie mare, coapta
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : creola Grad de dificultate: usor Cantitate : 6 portii Durata : 0 ore 35 minute
Indicatii :

Se soteaza prazul in unt, la foc mediu, pana se rumeneste (cca. 8 minute). Se adauga cozile de raci si ardeiul gras. Se soteaza pana ce se evapora lichidul, cca. 10 minute. Se adauga boiaua iute, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intr-un blender se amesteca tulpinile de telina, radacina de telina, boiaua dulce, usturoiul, maioneza, galbenusul de ou si zeama de lamaie. Se proceseaza la viteza mica, adaugand treptat uleiul, pana ce se obtine o pasta omogena. Se adauga mixtura de crabi si se amesteca bine.
Se serveste impreuna cu feliile de rosie.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.
logitax       wrote on    2010 11 04 @ 21:25
este vorba de raci sau crabi ?
Popovici Radu       wrote on    2010 11 26 @ 11:15
Raci, bineintels. Am corectat reteta. Multumesc.