Rasol de vitel cu fenicul

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / vita
Rasol de vitel cu fenicul
Reteta adaugata de : an_k_deea
Voteaza reteta :
Rasolul de vitel este foarte popular in regiunea orasului Casablanca. Rasolul este foarte gustos, dar trebuie lasat sa fiarba mai mult timp.
stelute
Ingrediente : 2 lamai, sucul de la 5 bulbi de fenicul 3 linguri de ulei 1 kg rasoale de vitel 2 cepe, tocate 4 catei de usturoi, pisati 1 legatura de patrunjel, tocata 1 legatura de coriandru, tocata 1 lingurita de ghimbir pudra 1/2 lingurita de firisoare de sofran 2 rosii, decojite si tocate sare piper negru, macinat 150 g carne de vita tocata frunze de fenicul, sau de marar, tocate marar proaspat, pentru ornar
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : marocana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 1 ore 35 minute
Indicatii :

Se pune sucul de lamaie intr-un castron si se adauga putina apa. Se reteaza terminatiile bulbilor de fenicul. De la patru dintre ele se decojesc foile pana ce se ajunge la inima bulbului. Se pun foile si inimile in castronul cu suc de lamaie.
Al cincilea bulb de fenicul se toaca marunt.
Se amesteca jumatae din ceapa tocata cu carnea de vita si cu frunzele de fenicul. Se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca bine.
Se umplu foile de fenicul cu mixtura d emai sus. Se pastreaza la rece.
Se incinge uleiul intr-o cratita mare si se prajesc, la foc iute, rasoalele de vitel. Se adauga restul de ceapa tocata, bulbul de fenicul tocat, usturoiul, patrunjelul si coriandrul. Se asezoneaza cu sare, piper, ghimbir si sofran. Se amestea bine si se gatesc ingredientele 10 minute.
Se acopera carnea cu apa si se fierbe 40 de minute, acoperind cratita cu un capac. La jumataea acestui interval, se adauga rosiile.
Se pun foile de fenicul in cratita, alaturi de rasoale. Se gatesc 15 minute la foc foarte mic.
Se aranjeaza rasoalele pe farfurii, alaturi de foi de fenicul umplute si se orneaza cu marar.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.