Rata aromata

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Rata aromata
Reteta adaugata de : Mirela
Voteaza reteta :
Dupa pui, rata este cea mai mancata pasare in bucataria chineza. Gustul ei este mai puternic decat cel al puiului, asa ca poate fi gatita cu multe condimente, cum ar fi scortisoara si cuisoarele, pentru a o aroma puternic.
stelute
Ingrediente : 1 rata, circa 2 kg 2 lingurita sare 8 felii de radacina proaspata de ghimbir 3 cepe verzi 3 cuisoare 1 rulou de scortisoara 3 linguri vin de orez Shiaoxing 1 lingurita ulei de susan 1 lingura sos de soia light 2 linguri sos de soia dark 25 g zahar candel 250 ml zeama de carne de pasare
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: usor Cantitate : 6-8 portii Durata : 1 ore 25 minute
Indicatii :

Se spala rata si se sterge cu prosoape de hartie. Se freaca bine cu sare si se lasa sa stea 15 minute. Se spala.
Se umple rata cu ghimbir si ceapa verde, apoi se pune intr-o caserola si se adauga restul ingredientelor. Se da in clocot, apoi se acopera vasul si se fierbe incet, circa 1 ora.
Cand se serveste, se taie rata bucati si se aranjeaza pe un platou. Se strecoara sosul, spumand grasimea, si se toarna peste bucatile de rata.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.