Rata betiva

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Rata betiva
Reteta adaugata de : dani
Voteaza reteta :
Este o mancare cu aspect impresionant, care se serveste la ocazii festive.
stelute
Ingrediente : 1 rata intreaga, circa 2,25 kg 1 ceapa mare feliata subtire 1/2 lingurita ardei iute uscat si pisat 2 catei de usturoi pisati 1/4 lingurita cuisoare macinate 1/4 lingurita ienibahar macinat 1/2 lingurita scortisoara macinata 800 g cartofi dulci, curatati si taiati felii groase 250 ml vin rosu 250 ml zeama de carne de pasare sare piper negru macinat mamaliga sau orez fiert, ca garnitura
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : peruviana Grad de dificultate: usor Cantitate : 4 portii Durata : 2 ore 0 minute
Indicatii :

Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se asezoneaza rata cu sare si piper atat pe exterior cat si in interior. Se pune apoi intr-o cratita mare, pe foc mic, si se frige, intorcand-o ocazional, pana ce lasa o parte din grasime, iar pielea incepe sa se rumeneasca. Se transfera rata pe un platou.
Se arunca cea mai mare parte a grasimii din cratita si se lasa doar circa 2 linguri. Se aduce din nou cratita pe foc, se adauga ceapa si ardeiul iute uscat si macinat; se amesteca bine, incorporand orice sediment lasat de rata in cratita.
Se gateste 5 minute, pana ce ceapa se inmoaie si devine transparenta. Se adauga usturoiul si se gateste inca 1 minut.
Se aduce din nou rata in cratita si se aranjeaza cartofii dulci in jurul ei. Se toarna in cratita vinul si zeama de carne. Se da in clocot si se acopera cratita. Se muta cratita in cuptor si se lasa 1 1/4 – 1 1/2 ore.
Se spumeaza grasimea de deasupra sosului si apoi se serveste mancarea cu orez fiert sau mamaliga.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.