Rata crocanta umpluta

Cautare:
SMS Fotbal
fel principal / pasare
Rata crocanta umpluta
Reteta adaugata de : obione
Voteaza reteta :
Este o mancare originara din Shanghai si este cunoscuta si sub denumirea de “Opt comori”, cu trimitere la cele 8 ingrediente de baza ale umpluturii. Aceste ingrediente sunt greu de gasit in afara Chinei, totusi este bine, pe cat posibil, sa nu fie substituite, caci ofera mancarii un extrem de neobisnuit amestec de gusturi, arome si texturi.
stelute
Ingrediente : 1 rata, circa 2 kg, bine spalata si stearsa 55 g carnat chinezesc (laap cheung), tocati 55 g bacon chinezesc (laap yuk), sau bacon obisnuit, tocat 25 g creveti uscati, inmuiati 20 de minute in apa calda, taiati apoi in jumatate 2 bucati de conpoy (scoici uscate), inmuiate 20 de minute in apa calda, apoi tocate marunt 85 g muguri de bambus din cutie, scursi si spalati, taiati cubulete 12 nuci gingko, decojite, apoi fierte 10 minute, taiate in jumatate 4 castane fierte 10 minute, apoi decojite si tocate 2 linguri ulei de alune 55 g seminte de lotus, inmuiate in apa calda timp de 1 ora 140 g orez lipicios, inmuiat in apa rece cel putin 2 ore, apoi scurs 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita zahar 400 ml apa clocotita 1 lingura sos de soia light
click pentru a mari imaginea
Bucatarie etnica : chinezeasca Grad de dificultate: mediu Cantitate : 6-8 portii Durata : 4 ore 20 minute
Indicatii :

Intr-un wok fierbinte se incinge uleiul si se stir-fry carnatii si baconul, pentru a elibera grasimea, dupa care se adauga crevetii si scoicile uscate. Se adauga apoi mugurii de bambus, nucile gingko, castanele si semintele de lotus. Se amesteca bine.
Se adauga orezul impreuna cu sare, piper, zahar, apa si sos de soia. Se amesteca, se da in clocot, apois e acopera wok-ul si se fierb ingredientele incet, timp de 10-15 minute, pana ce toata apa a fost absorbita. Se lasa deoparte, sa se raceasca.
Se incalzeste cuptorul la 200 °C. Se introduce umplutura in cavitatea ratei si se securizeaza cu scobitori. Se coace la cuptor timp de 90-120 de minute, pana ce carnea este facuta, iar pielea este crocanta.


Share
Raportare greseli de ortografie: vreau sa semnalez existenta unei greseli de ortografie.